2010. augusztus 4., szerda

Mefs Bronz

Bronzérmes lett a Szent István Egyetem Rögbi Csapata


A hír igaz. A 6 fordulós M. E. F. S. kupa sorozatban a SZIE 7’s csapata megelőzve 5 egyetemet (köztük a kétszeres bajnok Dunaújvárosi főiskolát és a háromszoros bajnok Pécsi Tudomány Egyetemet), az összesített pontrendszer alapján 44 ponttal bronzérmes lett!
„Az utolsó ún. Margit-szigeti Sportvarázs kupán egy csoportba kerültünk az Általános Vállalkozási Főiskola Vak Mókusaival, valamint az Óbudai Egyetem Gladiátoraival. Az első mérkőzést az ÁVF csapatával játszottuk. Pályafutásunk során eddig csak egy döntetlen volt a legjobb eredményünk a 7’s rögbi világára kihegyezett csapat ellen. A küzdelem a végső pillanatig feszültségbe tartotta mind a szurkolókat, mind a játékosokat. A mérkőzés utolsó előtti percében egy igazán harcias és minden erőnket felemésztő támadással sikerült célt szereznünk (5 pont Mátrai Norbert) és utána érvényesíteni a jutalomrúgást (2 pont Angyal András). Az ÁVF az utolsó másodpercekig küzdött, de a SZIE 7’s védelmén képtelenek voltak áttörni, így a végeredmény 22-21 lett a javunkra!
A következő meccsen is sok múlt, ott nyugodtabb játékot játszottunk a Gladiátorok ellen. A végeredmény 42-0 lett.
A döntőben az újjá szerveződött pécsi csapattal mérhettük össze a még megmaradt erőnket. Mivel a PTE csapata a bajnokság alapszakaszában többször nem jelent meg és más egyetem játékosai egészítették ki soraikat, ezért a mérkőzést a szabályok alapján 26-0 arányban mi nyertük. Ettől eltekintve lejátszottuk a jelképes meccset, amit gyönyörű játékkal végül a PTE nyert meg.
Hatalmas volt az öröm a kupa után, hiszen ezen fordulón nyújtott teljesítményünkkel végképp bebizonyítottuk, hogy van keresnivalónk az egyetemi bajnokságban és képesek vagyunk szorított- és kényszerhelyzetben is erőn felül teljesíteni. Az összesített pontszámok alapján tehát hat fordulót követően, a legjobb eredményt produkálva felkapaszkodhattunk a dobogó harmadik fokára. A bronzérmet egészen a kollégiumi szobánkig büszkén viseltük a nyakunkban és ezután is egy emlékezetes bajnokság relikviájaként fogunk rátekinteni.
Kiemelkedő példa lehet mindenki számára, hogy egy olyan csapat, akinek nincsen pályája, és csak a barátság és az összetartás visz előre, ilyen eredményekre képes.
Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenfajta támogatást, amit kaptunk. Reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk a Segítségükre!

„Villámlik és mennydörög, Győzzenek az Ördögök„


Juhász I. Márton, Kenéz Árpád

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése